23 oktober, 2015 @ 14:32

I måndags var jag på CL Harmony rehab & friskvård hos Cecilia Lindblom Hilton i Lerum.

Jag bokade en tid där då jag fått ont på en punkt i nedre delen av ländryggen, vänstra sidan dagen efter tuff träning och stillasittande.

Cecilia är utbildad i Kina och har kunskap om både österländsk och västerländsk medicin, utför akupunktur, massage, träning & naturlig medicinering b.la i Lerum, Stockholm och Malmö.

När jag kom till Cecilia hade jag ingen aning om hur det skulle gå och var väldigt orolig att jag skulle bli tillsagd att jag skulle undvika hård träning.

Direkt jag klev in genom dörren möttes jag av en hemtrevlig och lugn miljö, jag satte mig ner, skrev min hälsodeklaration och blev bjuden på hennes egengjorda teblandning med rosor och honung med propolis.

Efter en stund fick jag komma in i behandlingsrummet och sätta mig ner, det var dags för en liten ”intervju” där vi kollade över hur jag kände mig, när problemen uppstod och hon förklarade även hur själva genomgången av kroppen och behandlingen skulle gå till.

Efter jag fått ställa mig för en hållningsanalys och titt på fötterna/fotleden fick jag lägga mig på en tempur bädd där hon gick igenom led för led hela vägen upp till höften. Sträckte, tänjde och tryckte. Fick höra att lederna var i väldigt fint skick, dock var vänster höft lite stel.

Fick därefter lägga mig på mage, hon började då kolla igenom alla ligament, muskler och min ömma punkt. När hon kom till  höger sida om ländryggen kände jag plötsligt en ilande smärta och innan jag själv hann reagera sa hon ”här har du ont”. Kändes helt otroligt att hon genom att endast känna på ligamentet kunna säga att det var skadat. Två punkter på den sidan gjorde riktigt ont. Fick då reda på att jag har en gammal ligamentskada där som inte har läkt ihop som den ska.

Sedan gick hon ner mot vänstersidan där jag hade ömmande punkt där hon började trycka på Iliopsoas (höftböjarens) låga fäste. Gud vilken smärta! Visade sig att jag har haft ont i ryggen då den muskeln hade blivit spänd, överaktiv och kort. Därav förklarades också varför det stramade så obehagligt i vänster höften. På grund av min ligamentskada i ländryggen och min korta Iliopsoas har jag blivit ”kraftlös” i ländryggen och spänd i ländryggen och Gluteus musklerna. När hon tryckte på mina spända muskler kändes det som det kittlade inuti musklerna, väldigt ovanlig känsla måste jag säga.

Då var orsaken till mina besvär hittad och det blev dags att påbörja själva behandlingen, något jag var väldigt rädd för då jag är extremt nålrädd. Men med hjälp av Cecilias förståelse för min nål rädsla och min egen vilja att ligga helt still var första nålen satt… Inte ett sting!

Andades ut och till sist var nålarna placerade. Efter nålarna blev stimulerade fick jag ligga med dem i en stund under en värmehållande filt.

Efter ett tag kändes det riktigt behagligt och avslappnande.

Sedan blev det massage med fokus på Gluteus och ländryggen, det behövdes verkligen.

Jag fick även veta att mina njurar troligtvis var försvagade och därav har jag lätt att bli kall, då jag inte sagt något om att jag nästintill ALLTID fryser oavsett hur mycket kläder jag har på mig tyckte jag det var väldigt fascinerande och även logiskt.

Behandlingen avslutades med en resultatgenomgång, jag fick övningar jag skulle göra för ländryggen och råd. Kunde självklart inte låta bli att inhandla hennes härliga teblandning och passade även på att köpa några doser av et te som var för njurarnas funktion. Så nu avslutas varje kväll med njurte (haha) och ländryggsövningar. En sak som kändes väldigt bra var att hon aldrig pressade med att man skulle boka en till omgång utan gav bara rådet om att detta är något jag behöver hjälp med att få bort. Då jag kände mig extremt bekväm med Cecilia bestämde jag mig för att boka en ny tid för behandling av ryggen och titta igenom min axel som jag länge haft problem med.

2 dagar efter var jag mör i ryggen och svag eftersom vi jobbat ingående med mina skador, idag känner jag mig lite mer rörlig och har inte lika ont som jag hade innan behandlingen. Känns som det blir bättre för varje dag.

Omdöme: Tyckte vi hann med mycket på 60 min utan att stressa, hon var förstående, lyssnade och det kändes som hon verkligen såg MIG och mina symtom. Mysig miljö, ett lugnt intryck och mer hjälp än vad jag har fått på en vanlig vårdcentral!

Hanna / @Fitbyhannaa