Många som kommer till Cecilia L Hilton är företagsledare, idrottare, musiker och artister – människor som vet vad som behövs för att kunna prestera på topp. De lever ett liv där en hållbar och optimal hälsa är viktig.

Stefan, fondförvaltare – fick hjälp för att alltid kunna prestera på topp

Stefan arbetar som fondförvaltare – ett arbete med högt tempo, där han måste resa mycket och hela tiden prestera på topp. Eftersom han på fritiden deltar i långlopp som Vasaloppet och har gjort svenska klassikern två år i rad, drabbades han av överbelastningar i ländrygg, fötter och knän. Stefan kom därför till Cecilia för att få hjälp med rehabilitering och stresshantering. Cecilia valde att behandla honom med massage och akupunktur och gav honom träningsövningar för att rehabilitera skadorna. Han fick också kostråd såväl för återhämtning som för att kunna prestera optimalt inför och under olika lopp. Numera känner Stefan att han får förebyggande hjälp som gör att han kan prestera på topp både i jobbet och i sina idrottslopp. Och när en skada uppstår, går det snabbare att komma tillbaka.

Jan, säljare till restaurang och storkök – blev besvärsfri efter 11 års plågor

Jan sitter med i styrelsen för en fotbollsklubb i en högre division. Han arbetar med försäljning av mat till restauranger och storkök. Under perioder är det stressigt på grund av alla leveranser som måste klaffa. På grund av detta har Jan drabbats av tarmsjukdomen Ulcerös colit. Att vända sig till Cecilia var hans sista utväg för att försöka bli av med eller lindra besvären innan han måste operera bort tarmen. Cecilia gav honom akupunktur, uppmanade honom att ändra lite på kosten och att ta några kosttillskott. Det hjälpte! 11 års helvete var över och idag har Jan varit besvärsfri i 2,5 år. På Östra sjukhuset hade man aldrig hört talas om att denna metod skulle kunna fungera…

Kalle, musikproducent – klarar stress och belastningar i jobbet tack vare Cecilia

Kalle är musikproducent, kompositör och musiker. Arbetet innebär stress och hög belastning både fysiskt och mentalt. Som musiker och låtskrivare drabbas Kalle ofta av överbelastningar i händer och underarmar samt upp i nacke och axlar under de perioder då han är på turné och spelar mycket. Som producent lyssnar han på musik hela dagarna. Kombinationen av stress och hög musik ger honom tinnitus. Kalle får stundtals även ont i magen och sömnproblem. Det är mycket resor. Kalle blev rekommenderad att gå till Cecilia och sedan dess har hon tagit hand om honom under många år. Hon gör så att han kan prestera och klara av sitt arbete med hjälp av olika muskelbehandlingar kombinerade med akupunktur och kostråd. Även stresshantering hjälper hon honom med. Idag klarar Kalle sitt ganska stressiga arbete bättre tack vare att han kan gå till Cecilia med jämna mellanrum och lugna ner sin tinnitus och sitt magont, när det han gör själv inte räcker. Han tycker det är skönt att Cecilia finns och kan hjälpa honom hålla sig på en okey nivå.

Siv, tandläkare – fick komplementärmedicin som hämmade hennes ledinflammation

Siv är tandläkare och egenföretagare. Hon stödjer företag som är små eller medelstora med kliniska studier inom områdena läkemedel och medicinteknik. Arbetet innebär projektledning av studier, alltså att man skall leda arbetet åt uppdragsgivaren på olika sjukhus. Det blir en hel del resor och krav på att man skall vara tillgänglig. Arbetet är ansvarsfullt och leder till mycket stress. Cecilia har hjälpt Siv med akupunktur och behandling av magen genom diet, kostråd och kosttillägg. Siv har fått god lindring av sin smärta och under längre perioder helt sluppit den, viket har haft en stor påverkan på hennes liv. När Siv träffade Cecilia hade hon besvärats av en kronisk ledsjukdom som innebar inflammationer kring många leder i kroppen och även besvär från tjocktarmen. Hennes ledbesvär satt framför allt i ryggslut och höftleder och tarmbesvären bestod i dagliga besvär av vattentunna diaréer. Under cirka 15 år hade Siv behandlats inom den traditionella medicinen – med antiinflammatoriska och biologiska läkemedel. Den komplementärmedicin som Cecilia gav henne visade sig addera viktiga delar för att hämma inflammation i lederna. Detta gav effekt inom tre till fyra veckor efter första besöket. Siv behandlades med akupunktur där hon hade akut värk och fick därtill kostråd. Denna behandling som Siv får tre till fyra gånger per år innebär att hon idag slipper akut värk och inte heller behöver äta antiinflammatoriska läkemedel.

Bengt, företagsledare – har fått hjälp av Cecilia för att kunna driva sitt företag mer effektivt

Bengt är VD och utvecklar företag – och spelar tennis. Han lider av återkommande ryggskott, tennisarm och periodvis långvariga förkylningar på grund av bristande immunförsvar. Det är givetvis smärtsamt för honom personligen, men kostar också hans företag stora pengar och riskerar att skada företagets goodwill på marknaden. Bengt är mycket tacksam för den hjälp han under lång tid har fått genom Cecilias effektiva behandlingsmetoder, kloka råd och genuina intresse för Bengt som person och patient.

Håkan, teknisk projektledare – fick akupunktur av Cecilia för att läka efterdyningarna av stroken

Håkan är teknisk projektledare inom bilindustrin.  Hans arbete innebär att driva stora bilprojekt från designstadiet till leveransen av en färdig bil. Det innebär många möten för att sprida information och lösa tekniska och personella problem. Tempot är högt, liksom stressnivån. Det är Håkan som har totalansvaret för att en fungerande bil kommer på plats hos kunden. När två bilar skulle tas fram på kortare tid än vanligt och Håkan samtidigt hade en fejd med sin dåvarande granne och hans dotter fick sömnproblem, lyckades han bara få fyra timmars sömn per natt. Han drabbades av stroke, ansiktsförlamning och förlamning av vänster sida av kroppen. Efterdyningarna av stroken blev underliga nervbeteeenden runt vänster öga och uppåt pannan samt i hans högra fot – en känsla av kyla. Men Håkan tyckte inte att han fick så mycket hjälp från den vanliga sjukvården. Efter några år hittade han Cecilia och hon valde att behandla med akupunktur. Efter behandlingarna kände han sig först hjärntrött, men det mattades av. Håkan blev också lugn och avslappnad. Sedan försvann hans symptom nästan helt. Idag är Håkans kraft och uthållighet tillbaka och han känner sig tryggare igen. Självbilden är bättre. Håkan är mycket nöjd med det bemötande han fått hos Cecilia – men önskar att han hade fått den hjälpen tidigare; att sjukvården hade rekommenderat akupunktur…