Har du en ganska ny eller kronisk problematik med huvudvärk, migrän, tinnitus eller besvär till följd av whiplash och har fått beskedet att det bara är att leva med? Att det inte kan bli bättre, utan att det enda som återstår är att äta smärtstillande? Då är det kanske dags att jag gör ett omtag och tittar över dig för att försöka hitta roten till problematiken. Jag undersöker det anatomiska: ligamentskador, muskler, diskar och spänningar. Är huvudvärken ett resultat av psykisk stress? Har du en mag-tarm-problematik? Återkommer besvären utifrån din hormoncykel? Först när jag tittat på helheten ger jag dig råd och behandling.

Migrän är anfall av spänningshuvudvärk som man tror kan utlösas av stess, viss mat och dryck eller hormonella och genetiska faktorer. Huvudvärken är intensiv och kan kännas pulserande; sitter ibland bara på ena sidan av huvudet. Värken förvärras när du rör på huvudet och under anfallet blir du överkänslig för dofter, ljud och ljus. Får svårt att koncentrera dig och kan till och med må illa och kräkas. (Källa: 1177 Vårdguiden)

Whiplash är en pisksnärtskada;  en stukning av nacken som uppstår när en yttre kraft gör att huvudet plötsligt kastats från ett ytterläge till ett annat, till exempel vid en trafikolycka eller en innebandytackling. Symptom är ont i nacken och stelhet, ont i huvudet, armarna, axlarna eller mellan skulderbladen. Att det pirrar eller domnar i delar av ansiktet eller armarna. Att det gör ont i ländryggen. Att du får yrsel, tinnitus eller nedsatt hörsel. Med tiden kan du även bli känslig för ljud, ljus, lukt, smak och beröring. Att göra avslappningsövningar kan vara bra, så att du kan sova ordentligt. (Källa: 1177 Vårdguiden)

Vet du inte vem du ska besöka hör av dig till eller boka tid hos klinikansvariga Cecilia Lindblom Hilton som har utbildning och kunskap inom både vår svenska och den österländska medicinen och jobbar med helheten. Hon kommer kunna remittera dig vidare till andra kollegor på kliniken eller till annan specialist eller vårdinrättning.

Boka tid hos Cecilia Lindblom Hilton här:

Friskvård & Rehabcentret i Odd Fellowgården i Lerum  

Eller boka tid hos Cecilia i Malmö & Stockholm här.

Läs mer om Malmö  mottagningen respektive Stockholm

Kalle, musikproducent – klarar stress och belastningar i jobbet tack vare Cecilia

Kalle är musikproducent, kompositör och musiker. Arbetet innebär stress och hög belastning både fysiskt och mentalt. Som musiker och låtskrivare drabbas Kalle ofta av överbelastningar i händer och underarmar samt upp i nacke och axlar under de perioder då han är på turné och spelar mycket. Som producent lyssnar han på musik hela dagarna. Kombinationen av stress och hög musik ger honom tinnitus. Kalle får stundtals även ont i magen och sömnproblem. Det är mycket resor. Kalle blev rekommenderad att gå till Cecilia och sedan dess har hon tagit hand om honom under många år. Hon gör så att han kan prestera och klara av sitt arbete med hjälp av olika muskelbehandlingar kombinerade med akupunktur och kostråd. Även stresshantering hjälper hon honom med. Idag klarar Kalle sitt ganska stressiga arbete bättre tack vare att han kan gå till Cecilia med jämna mellanrum och lugna ner sin tinnitus och sitt magont, när det han gör själv inte räcker. Han tycker det är skönt att Cecilia finns och kan hjälpa honom hålla sig på en okey nivå.

Fler referenser och patientberättelser